lördag 3 april 2010

8. Illusioner får vingar...Vi fick middagsgäster och Christina hade gjort köttgryta. Radarparet från DN hälsade på igen. När köksbordet var avdukat tog jag fram sjökortsrullen. Tillsammans gjorde vi en grundlig genomgång och jämförde det nytryckta sjökortet med det gamla. Det var en road stämning när vi lekte ”finn 100 fel”. Vi hittade åtskilliga, och de var välkomna ur alla synpunkter.
Mest intressant var naturligtvis sjökortsbilden vid Tsesisgrundet. Trots allt förnekande av sjökortsfel sedan olyckstillfället, fanns det många och viktiga förändringar i det rättade sjökortet. Dels de rent nautiska rättelserna som lotsdistriktet och verkets trafiksektion, inte utan problem, kunnat pressa fram. Fyrar hade flyttats. Fyrsektorgränsen från fyren Fifång som nu skulle skydda för Tsesisgrundet hade fått flyttas rejält. Det fanns en djupsiffra och ett kryss. En ny prick vaktade grundet. Och en annan det grund som fanns på andra sidan farleden, som nu blivit visuellt mycket smalare. Det var väl ingen av oss som trodde att Tsesisolyckan hade inträffat med det här sjökortet. Nu var det definitivt "rökt" menade nummer två.
forts. kapitel 8...

2 kommentarer:

  1. Jag väntar otåligt på varje nytt kapitel.
    /Christer

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar Christer. Ja, jag har väl inte haft någon direkt tidtabell på resan.Minst ett kapitel i veckan var den första målsättningen, nu kanske ett var femte dag? Jag finns även på Facebook om någon vill ha ett längre snack eller fråga? Så här långt är jag glatt överraskad av intresset.
    /Anders

    SvaraRadera